CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

SELAMAT DATANG...


assalamualaikum Selamat datang ke Blog kami ani..Para2 Pemancing,Pengail dan sebagainya yang Mau menyimpan Gambar2 Biskita di Alu2kan mengantar ke Emil>DlahGengJoran@gmail.com.. sumbangan biskita sangat2 di alu2kan..sekian terima kasih.. < < < < aku pun ada bejual udang hidup untuk umpan mengail..d No:3,Simpang:15, Jalan:64, Perumahan Lambak Kanan...Numbur Tipun 2391390
Digital Clocks & MySpace Layouts

Isnin, 27 Julai 2009

Mamat(SinBad) Offshore at Lousia Reef 250km from Jerudong

keadaan aing d kewasan Lousia Reef

Ayai(Dang Malai Angler) bergambar dangan Amber Jack 15kg
Ayai(Dang Malai Angler) bergambar bersama Mamat(SinBad) dangan Amber Jack
Ayai(Dang Malai Angler) bergambar lagi sama Amber Jack nya...wahh geng tahniah dari kami semua Geng Joran..
Ah Ming Game ON...FISH ON....
Ah Ming bergambar dangan Amber Jack nya...

Mamat(Sinbad) bersamaTeman Sinbad bergambar dangan ikan..




Expidisi menyalam mengambil Gamat..
Ani lah usulnya Gamat menurut dari cerita ia adalah ubat
Wah bro...ada mutiara kah dalamnya?



Al-Kisah...mamat(sinbad) bersama dangan Teman Mamat(SinBad) , Dang Malai Angler dan Ah Ming turun bertampur ke Lousia Reef 250km dari Pantai jerudong...pada mula2nya dari cerita dorang keadaan cuaca dan ain berkeadaan baik udah 2 jam kemudian keadaan berubah menjadi ribut dan berombak..terpaksalah menumpang betaduh d atas kapal basar yang kelurusan ada belabuh dsana...

Isnin, 20 Julai 2009

Geng Joran Merambat,Mengail dan Santai


Ahli Geng Joran Santai sambil menunggu umpan kana santap oleh ikan...Malai yang sekian lama menahan rasa kan turun kelaut mengail...ahirnya turun jua mengail walaupun nda turun kelaut hanya mengail d sungai...hehehe geng imagin saja mengail d laut..hehehe

Akmallio sedang mengambil umpan udang...jangan lupa baca mantera geng hehehe...

Al-Kisah...sebahagian ahli-ahli Geng Joran turun mengail sambil merambat d umah Mame Sarul(Geng Joran)..ganya alum ada rezeki ikan-ikan Game Fish..hanya ikan-ikan yang d naikan seperti Utik ganya...NOT GAME FISH hehehehe...

Rabu, 15 Julai 2009

Tenangnya Lautan brunei

video

Sabtu, 11 Julai 2009

Kurau a.k.a Semangin

Rezeki c Jam dangan ikan Kurau nya....

Al-Kisah...Rezeki Joran baru dan Spool baru hadiah hari jadi telah menaikan Kurau 1kg plus2...hehehe tahniah geng..maju sukan pancing...

Khamis, 9 Julai 2009

Trip Geng Joran bersama Mamat(Sinbad) offshore


Sebahagian Ahli-ahli Geng Joran turun bertampur OffShore...hehehehe


Suasana dan Keindahaan alam semula jadi d waktu pagi dangan kuasa ALLAH
Senjata ku baru khas untuk Popping dangan kekuatan PE5...hehehehe
DD asik udah menganjun ikan-ikan yg ada d kewasan Lawa-lawa

G-Han pun asik jua menganjun ikan-ikan yg ada d kewasaan Lawa-Lawa....

Mamat(Sinbad) sudah asik menganjun d ujung caruk perahu dan G-Han serta Teman Geng Joran sibuk mencari rezeki masing-masing
DD dangan kerenahnya mengail...cana geng ada rasa FULL HOUSE kan kana makan anjun mu ah geng....??? Usulnya mcm FULL saja......
ADUUUIIII...hahahahaha rupanya seekong ganya geng hehehehehe.....

Kami semua menurunkan Anjun apollo kan menganjun ikan-ikan yg ada d lawa-lawa..mamat(sinbad) dan G-Han sibuk menyediakan anjun kan melawan kami yg d belakang perahu hehehehe....
kami semua belawan sapa yg dapat FULL HOUSE anjunya...hehehehe sampai2 kami yg mana d caruk perahu VS yg mana d Belakang Perahu...hehehehe sampai kana jaling2 kami ani d belakang hahahaa mana nda selalu Full House anjun kami kana makan...hehehehe
Alhamdulillah ani lah sebahagian ikan-ikan yg kami dapat...ada jua kan d bawa balik untuk makan sekeluarga....

Al-Kisah...Alhamdulillah ada jua rezeki kami kan d bawa balik untuk makan sekeluarga....masa kami turun cuaca dan keadaan aing masa atu Tanang Veravvisss...tapi...d bawah arusnya kuat dan Jernih sampai ENU-ENU nampak bulat sebiji2 anyut kana bawa arus....

Rabu, 1 Julai 2009

DD (Geng Joran) dan Teman Geng Joran




Al-Kisah...DD (Geng Joran) dan member - member pancing (24/06/09)
Penulis dan member - member pancing yang terdiri dari Pamra dan E-chal dan Sayang Abah untuk mencuba nasib memancing malam. Khabar dari pemancing - pemancing lain menghebohkan akan ikan Selungsong bermain dikawasan kuala Tutong pada waktu malam telah mencetuskan semangat juang kami untuk mencuba nasib malam itu. Tempat yang kami tujui di sepanjang kawasan sungai dari Kampung Penabai hingga ke Danau.

Bermula dari 12:30 tengah malam hingga 7 pagi, hasil dari percubaan kami gagal untuk melihat Sang Selungsong. Umpan - umpan udang kami hanya dikacau oleh ikan - ikan utik. Hasil dari xpdc kami hanya berjaya menaikkan dua ekor ikan ketambak, ikan umpak dan ikan Badukang - pamra (Lupa diambik gambarnyeee). Teknik yang dipakai bottom fishing dan teknik apollo.